Zwartrijder slaat beveiliger HTM | Regio15.nl

Zwartrijder slaat beveiliger HTM

Den Haag - Een 27-jarige Hagenaar ging dinsdagavond 15 mei helemaal door het lint toen hij tijdens een kaartcontrole in tramlijn 16 zijn plaatsbewijs moest laten zien. Hij beledigde en sloeg een beveiliger van de HTM.


Ter hoogte van de tramhalte bij het Erasmusplein vroeg de controleur rond 21.00 uur om het plaatsbewijs van de man. Die wilde dat echter niet tonen en beledigde en bedreigde de controleur diverse malen. Op het herhaaldelijke verzoek van de controleur om de tram te verlaten, ging de man niet in. In plaats daarvan, gaf hij een erbij gekomen HTM-controleur een klap. Hierna ontstond een worsteling tussen de man en de beveiliger.

Het inmiddels gewaarschuwde ondersteuningsteam van de HTM kreeg de Hagenaar onder controle en sloeg hem in de boeien. De ondertussen gearriveerde agenten namen de man vervolgens mee naar het politiebureau.

Daar bekende de Hagenaar direct het hele verhaal en gaf aan spijt te hebben van zijn gedrag. De HTM-beveiliger deed aangifte van bedreiging.

Geweld tegen personen met publieke taak
Politie Haaglanden en de gemeente Den Haag tolereren geen (verbaal) geweld tegen politiemensen of personen met een publiekelijke taak. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren, maar ook bij personen met een publiekelijke taak zoals gemeentelijke handhavers kan worden verdubbeld.