Hagenaar krijgt klap met kettingslot | Regio15.nl

Hagenaar krijgt klap met kettingslot

Den Haag - Een 42-jarige Hagenaar raakte dinsdagavond 22 mei gewond toen een man zonder vaste woon- of verblijfplaats hem op de Prinsegracht met een kettingslot in het gezicht sloeg. Agenten konden de gewelddadige man al snel aanhouden.


De Hagenaar stond rond 20.00 uur op de Prinsegracht toen hij dacht dat hij een bekende voorbij zag fietsen. Toen de Hagenaar de fietser aansprak, gaf deze hem direct een klap in het gezicht met een kettingslot. Daarna rende de fietser er vandoor. Hoewel het slachtoffer nog de achtervolging inzette, lukte het de man te vluchten.

De Hagenaar meldde zich daarna bij een nabijgelegen politiebureau om aangifte te doen van mishandeling. Op aanwijzing van het slachtoffer ging een agent direct naar de Prinsegracht om daar het door de fietser achtergelaten rijwiel in de gaten te houden. En met succes. Rond 20.45 uur kwam iemand die voldeed aan het door de Hagenaar opgegeven signalement de fiets ophalen.

Deze persoon, naar later bleek een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, had het kettingslot nog bij zich. Op dit slot zag de agent diverse bloedspatten zitten. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het slot werd in beslag genomen. De man zit nog vast.

Het slachtoffer liep door de klap verwondingen op aan zijn bovenlip en raakte enkele voortanden kwijt. Hij werd in een ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.