Zes aanhoudingen tijdens tramcontrole | Regio15.nl

Zes aanhoudingen tijdens tramcontrole

Den Haag - Tijdens een tramcontrole met de HTM bij de halte Hildebrandplein en in de tramlijnen 1, 16 en 17 nabij het Hildebrandplein hielden politiemensen donderdag 24 mei in totaal zes personen aan. Daarnaast schreven HTM-controleurs 131 processen-verbaal uit aan zwartrijders en kozen 30 zwartrijders voor het betalen van een kaartje van 25 euro in plaats van een bekeuring.


Van de zes aanhoudingen stonden vier personen nog gesignaleerd voor openstaande boetes. De andere twee aanhoudingen waren voor belediging van HTM-controleurs. Naast de zes aanhoudingen deelde de politie 16 bekeuringen uit voor het niet in bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Aanpak Spoorwijk
Politie Haaglanden is met een hernieuwde aanpak in Spoorwijk gestart met als doel: bijdragen aan een ‘veilig Spoorwijk om in te wonen én in te werken’. Dit gebeurt met een gebiedsgerichte aanpak die zich onder meer kenmerkt door grootschalige acties in gebieden en op locaties waar criminaliteit en onveiligheid zich concentreert. Bij de aanpak wordt nauw samengewerkt met andere betrokken instanties, waaronder de gemeente Den Haag en het Openbaar Ministerie.