Jongen met alarmpistool | Regio15.nl

Jongen met alarmpistool

Den Haag - Getuigen waarschuwden maandagmiddag 28 mei de politie omdat een groep jongens op de Pachtersdreef een alarmpistool bij zich zouden hebben.


Toen de agenten bij het voetbalveldje aankwamen, renden meerdere jongens weg. Een van de getuigen vertelde de politieagenten waar de jongen met het alarmpistool naar toe was gegaan.

In een portiek aan de Schoutendreef troffen ze een 11-jarige Hagenaar aan. De jongen gaf toe een speelgoedpistool bij zich te hebben. Samen met de jongen gingen ze naar zijn woning. Zijn vader vertelde dat de jongen nog een speelgoedpistool in zijn bezit had.

Op de speelgoedpistolen konden knalpatronen worden gemonteerd. Deze patronen zorgen voor een harde knal. Omdat de speelgoedpistolen erg veel op echte wapens leken, zijn zij in beslag genomen. De jongen en zijn vader kregen een waarschuwing.

 

Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in ons land verboden zijn. In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze nepvuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland is het bezit van deze look-a-likes echter verboden. Wie toch zon wapen aanschaft loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.