Mensenhandelaren lopen tegen de lamp | Regio15.nl

Mensenhandelaren lopen tegen de lamp

Den Haag - De politie hield zaterdag 26 mei tijdens een verkeerscontrole op de Stationsweg een 35-jarige Hongaar aan op verdenking van mensenhandel. Met deze aanhouding zijn vier belangrijke verdachten in een onderzoek van de Regionale Recherche onder leiding van een officier van justitie aangehouden.


Op maandag 7 mei werd in Stuttgart een 30-jarige Hongaar aangehouden toen de politie daar een hotelcontrole uitvoerde. Voor deze verdachte was een Europees Aanhoudings Bevel uitgevaardigd. De man is op vrijdag 25 mei overgedragen aan de Haaglandse recherche. Beide verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten 14 dagen in bewaring.

In april verrichtte de politie ook al aanhoudingen in hetzelfde onderzoek. Toen werden twee Hongaren - een 31-jarige en een 32-jarige man - aangehouden. Beide verdachten zitten nog altijd vast.

De vier Hongaren worden verdacht van het uitbuiten van vrouwen. De jonge Hongaarse vrouwen – in de leeftijd van 18 tot 25 jaar - zouden door de mannen onder valse voorwendselen naar Nederland zijn gelokt. De slachtoffers werden vermoedelijk gezamenlijk ondergebracht in woningen.

Het criminele netwerk wordt er ook van verdacht internationaal actief te zijn. Zo werkten enkele slachtoffers ook in België en Duitsland. Het Haagse rechercheteam heeft nauw samengewerkt met de Belgische autoriteiten.