Vrouw beroofd bij babbeltruc, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Vrouw beroofd bij babbeltruc, politie zoekt getuigen

Den Haag - Twee onbekende vrouwen beroofden dinsdag 12 juni omstreeks 16.50 uur een 88-jarige Haagse vrouw van haar portemonnee op de Thorbeckelaan. De recherche onderzoekt de zaak en is hierbij op zoek naar getuigen.


Eén van beide vrouwen was zwanger en liep op de vrouw af en vroeg of ze binnen mocht komen om een dokter te bellen. Het slachtoffer reageerde hier niet op maar het tweetal liep wel achter haar aan het portiek in. Vermoedelijk hebben ze in het portiek de tas van de vrouw gestolen. Een alerte getuige zag het gebeuren en is achter de vrouwen aangefietst in de richting van de Groen van Prinsterenlaan. Vermoedelijk zijn de twee vrouwen in een auto gestapt. Het slachtoffer is zwaar overstuur naar het bureau gebracht.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Babbeltruc
De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit "hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de "bank" of de "politie" belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.