Drie auto-inbrekers aangehouden | Regio15.nl

Drie auto-inbrekers aangehouden

Den Haag - Agenten van politiebureau De Heemstraat hielden dinsdag 19 juni op twee locaties drie mannen aan, op verdenking van auto-inbraken. Op de Fischerstraat werden twee mannen aangehouden, die nog tevergeefs een gedemonteerde autoradio probeerden weg te moffelen. Op de Gaslaan hielden agenten een man aan die had geprobeerd een autoradio te stelen en hierbij ook nog eens iemand met een mes bedreigde.


Een alerte getuige belde de politie: twee mannen zouden zich 'verdacht' ophouden, bij woningen in de Fischerstraat. Agenten gingen er direct opaf en troffen twee mannen aan. Één van hen probeerde nog te ontkomen, maar dit mislukte doordat hij viel. Hierbij probeerde hij nog wel een gedemonteerde autoradio onder een geparkeerde auto te verstoppen, maar ook dit was tevergeefs. De twee reden op een fiets, waarvan het slot kapot was. Onderzocht wordt of deze gestolen is. Bij de insluiting van de mannen (28 en 40 jaar uit Den Haag) bleek dat zij meerdere schroevendraaiers bij zich hadden.

Op de Gaslaan probeerde een 42-jarige bekende veelpleger een autoradio te stelen en bedreigde op zijn vlucht de melder met een mes. De autoradio liet hij achter en hij vluchtte een portiek in. Daar werd hij door agenten aangehouden. Ook hij had inbrekersgereedschap bij zich.

Aanpak veelplegers
Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de criminelen verantwoordelijk is voor 80 procent van de criminaliteit. Een betrekkelijk kleine groep notoire criminelen is dus verantwoordelijk voor een groot deel van de criminaliteit en om die reden richt Politie Haaglanden zich nadrukkelijk op deze groep. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten.

Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid. Tijdens deze twee jaar durende maatregel krijgen veelplegers zorg aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van drugsproblematiek. Het is uiteindelijk aan de rechter om de isd-maatregel op te leggen.