Verdachten aangehouden voor mislukte straatroof | Regio15.nl

Verdachten aangehouden voor mislukte straatroof

Den Haag - Kort na een mislukte straatroof in de Archimedesstraat hielden agenten donderdag 21 juni op de Loosduinseweg hiervoor twee verdachten aan. Daarnaast bleek de scooter die het tweetal bij zich had, afkomstig van diefstal.


Een 72-jarige Mexicaanse liep rond 15.30 uur op de Archimedesstraat toen een man twee gouden kettingen van haar nek wilde rukken. De vrouw, die regelmatig in Nederland verblijft, wist de kettingen echter goed vast te pakken en verzette zich.

Hierop gaf de man haar een schop tegen haar been, waarbij de vrouw ten val kwam. Zij bleef haar kettingen echter goed vasthouden. Toen de vrouw hard ging gillen, gaf de straatrover op en ging er zonder buit vandoor.

Gewaarschuwde agenten zagen op de Loosduinseweg twee mannen bij een scooter staan, die voldeden aan het door getuigen doorgegeven signalement. Hierop besloten zij de twee 17-jarige Hagenaars aan te houden.

Op het politiebureau bleek de scooter van het Haagse duo als gestolen te staan gesignaleerd. Beide mannen zitten nog vast, de politie doet verder onderzoek.