Tweede overvaller sigarenhandel aangehouden | Regio15.nl

Tweede overvaller sigarenhandel aangehouden

Zoetermeer - Het speciale overvallenteam Twister van Politie Haaglanden hield maandag 25 juni een 28-jarige Hagenaar aan in verband met de overval op de sigarenhandel aan de Dorpsstraat van maandag 4 juni. Vorige week hield het team de eerste verdachte al aan.


Twee mannen bedreigden op de bewuste maandag 4 juni een 66-jarige medewerkster van de sigarenhandel met een vuurwapen. De twee mannen stonden ineens in de winkel, werkten het slachtoffer tegen de grond en bedreigden haar. De daders wilden de code van de kluis, deze kon het slachtoffer niet geven. Daardoor vertrokken de daders uiteindelijk zonder buit. Met dank aan een aantal oplettende getuigen, verkreeg de politie kort na de overval belangrijke informatie over de overval en de vluchtroute van de daders.

Vorige week al leidde het onderzoek naar de aanhouding van de eerste verdachte een 22-jarige Hagenaar. Met deze tweede aanhouding heeft het team de overtuiging dat de betrokken verdachten vastzitten.

Focus op overvallen
De aanpak van overvallen is één van de prioriteiten van het korps. Daarom beschikt Politie Haaglanden over een speciaal overvallenteam. Ook wordt het toezicht op zogenoemde ‘hot spots’ verscherpt en gaat het korps potentiële daders ‘dicht op de huid zitten’. Met het OM zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen; ook hanteert het OM zwaardere strafeisen. Daarnaast worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan. Het aantal overvallen daalde door deze inspanningen in 2011 met 17 %. Het aantal aangehouden verdachten bedroeg 80.