Aanhoudingen in reeks brandstichtingen Zoetermeer | Regio15.nl

Aanhoudingen in reeks brandstichtingen Zoetermeer

Zoetermeer - De recherche van Bureau Zoetermeer hield woensdag 26 juni twee verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij meerdere brandstichtingen in Zoetermeer.


Het gaat om een 16-jarige jongen en een 20-jarige man uit Zoetermeer. Ze worden onder meer verdacht van de brandstichting op de Marsmanhove waarbij op 25 juni een scootmobiel en twee auto's in vlammen op gingen. Een getuige meldde destijds bij de politie dat hij hard knallen hoorde en daarop zag dat een scootmobiel in brand stond. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen dat twee auto's, die naast de scootmobiel geparkeerd waren ook in brand stonden. De brandweer bluste de brand. Uit onderzoek is gebleken dat de scootmobiel in brand was gestoken.

Succesvol rechercheonderzoek
De recherche kwam de twee op het spoor na uitgebreid recherche-onderzoek en mede dankzij getuigeverklaringen. Maar ook de informatie die de wijkagent vanuit de wijk(en) kreeg, heeft eveneens een belangrijke rol gespeeld. De afgelopen maanden zijn er meerdere brandstichtingen in Zoetermeer geweest; de recherche sluit niet uit dat de twee aangehouden verdachten daar ook bij betrokken zijn geweest. De Zoetermeerders zitten nog vast en het onderzoek is in volle gang.

Snel resultaat
Bureauchef Carla Aarnoudse sprak tevreden over de doorbraak in het onderzoek.  "De reeks brandstichtingen in Zoetermeer zorgden voor veel onrust onder bewoners van Zoetermeer. We zijn er nog niet, maar de aanhoudingen die de recherche nu heeft kunnen verrichten bieden voldoende houvast om het verdere onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien."

Overleg Openbaar Ministerie
De recherche overlegt met het Openbaar Ministerie (OM) over het verdere verloop van het onderzoek en een eventuele voorgeleiding van beide verdachten bij de rechter-commissaris.