Inbraakmelding leidt naar hennepkwekerij | Regio15.nl

Inbraakmelding leidt naar hennepkwekerij

Den Haag - De inbrekers waren al gevlogen toen gewaarschuwde agenten woensdagmorgen 27 juni na een inbraakmelding aankwamen bij een woning aan de Vrederustlaan. Wel troffen de agenten in de woning een hennepkwekerij aan.


Bij de politie kwam rond 0.45 uur de melding binnen dat twee mannen aan het inbreken waren bij een woning aan de Vrederustlaan. Gewaarschuwde agenten waren snel ter plaatse, maar troffen niemand meer aan.

Via een openstaande balkondeur gingen de agenten de woning binnen. Daar zagen zij hoe drie verschillende kamers als hennepkwekerij waren ingericht. In de ruimtes stonden ruim tweehonderd potten met hennepstekjes.

Netbeheerder Stedin heeft ’s nachts de stroom nog afgesloten. De hennepkwekerij wordt ontruimd. De politie doet verder onderzoek naar de eigenaar.

Hennepkwekerijen gevaarlijk!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, belt u dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.