Jeugdigde agressieveling vernielt politieauto | Regio15.nl

Jeugdigde agressieveling vernielt politieauto

Zoetermeer - Een 15-jarige Zoetermeerder vernielde donderdag 2 augustus na zijn aanhouding de ruit van een politieauto. Hij verzette zich ook bij zijn aanhouding.


Politieagenten moesten om 20.00 uur optreden op de Carry van Bruggenhove toen buurtbewoners melding maakten van overlast van jongeren die onder andere met bromfietsen hard door de straat reden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, rende de groep uiteen. De agenten spraken een 16-jarige jongen aan. Hij weigerde daarbij zijn identiteit bekend te maken, waarop de politie hem aanhield. Een 15-jarige plaatsgenoot bemoeide zich met de aanhouding en probeerde de 16-jarige jongen uit de politieauto te laten stappen. Toen agenten hem daarop aanhielden, verzette de jongen zich hevig. Hij trapte daarbij een achterlicht van een politieauto kapot en toen hij werd afgevoerd naar het bureau trapte hij ook een ruit van een auto kapot. Beide verdachten werden uiteindelijk overgebracht naar het bureai. De 16-jarige kreeg aan het bureau een bekeuring en de 15-jarige werd ingesloten voor nader verhoor.

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.