Bestolen of gewoon kwijtgeraakt? | Regio15.nl

Bestolen of gewoon kwijtgeraakt?

Den Haag - Een 16-jarige jongen uit Nootdorp meldde zich vrijdagavond 3 augustus op het politiebureau met de mededeling dat hij even daarvoor op de Nootdorpse Landingslaan door twee jongens van zijn iPhone was beroofd. De volgende dag bleek zijn verhaal toch iets anders in elkaar te steken…


De jongen vertelde de agenten rond 21.00 uur dat het duo tegen hem aanliep en hij enige tijd later ontdekte dat er een snee in zijn jaszak zat en zijn iPhone uit die zak was verdwenen. Omdat de jongen niet alle gegevens van de telefoon bij zich had, zou hij de volgende dag terugkomen voor het doen van aangifte.

Dat deed de jongen zaterdagmiddag 4 augustus rond 15.00 uur. Na de aangifte hadden de agenten de nodige twijfels over zijn verhaal, maar de jongen bleef volhouden dat het echt zo was gebeurd.

Pas na lang doorvragen bekende de jongen dat hij de van zijn moeder geleende telefoon was verloren. Hij had de beroving bedacht om zo niet te hoeven vertellen dat hij de iPhone was verloren. De snee in zijn jas had hij zelf gemaakt.

De jongen kreeg een proces-verbaal voor het doen van een valse aangifte.