Hennepdrogerij leidt naar -kwekerij | Regio15.nl

Hennepdrogerij leidt naar -kwekerij

Den Haag - Bij het oprollen van een hennepdrogerij aan de Paul Krugerlaan, ontdekten politieagenten donderdag 9 augustus rond 15 uur een hennepkwekerij in het buurhuis.


Na een verhoogde warmtemeting troffen de agenten donderdagmiddag de drogerij aan. In de woning lag veertien kilo gedroogde henneptoppen, met naar schatting een waarde van 40.000 euro.

Hennepkwekerij
Vanuit de tuin hadden de agenten zicht op de buurwoning; zij zagen een dichtgetimmerd raam en hoorden het geluid van ventilatoren. Met een machting van binnentreden lieten ze een slotenmaker de woning openen. De woning bleek een hennepkwekerij met 250 planten te bevatten. Ook werd illegaal stroom afgetapt. Dit bleek op zo'n levensgevaarlijke manier te zijn gedaan, dat de netbeheerder een speciaal team moest laten komen om het stroom af tes luiten zonder dat alles zou ontploffen.

Onderzoek
Zowel de hennepdrogerij als -kwekerij zijn vernietigd. De recherche van politiebureau De Heemstraat stelt een onderzoek in.

Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er, net als in dit geval, illegaal stroom afgetapt. Dit kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.