Politie zoekt getuigen straatroven, één verdachte aangehouden | Regio15.nl

Politie zoekt getuigen straatroven, één verdachte aangehouden

Den Haag - De politie zoekt getuigen van drie straatroven waarbij van slachtoffers een gouden ketting werd gestolen. Eén 41-jarige Hagenaar werd aangehouden.


Een nog onbekende man beroofde donderdag 16 augustus om 13.50 uur op de Groenteweg een 50-jarige Haagse. De vrouw fietste over de Fruitweg en reed linksaf de Groenteweg op. Toen de vrouw afstapte om haar fiets te stallen, kwam er een scooter aanrijden. De bijrijder van deze scooter stapte af en trok vervolgens een gouden halsketting van haar hals af, stapte op de scooter waarna de bestuurder hard weg reed.

De man heeft een Noord-Afrikaanse uiterlijk en is tussen de 18-25 jaar. Lengte circa 1.80 mtr en had kort donker zwart haar.

Korte tijd later vond er nog een straatroof plaats. Een 41-jarige Hagenaar werd het slachtoffer toen een man hem beroofde van zijn gouden halsketting. De politie kon naar aanleiding van deze straatroof later een 41-jarige Hagenaar aanhouden. Hij zit nog vast voor verhoor.

Een derde straatroof vond plaats om 15.50 uur op de hoek van De La Reyweg met de Heilbronstraat. Een 28-jarige vrouw wandelde van haar werk naar huis toen een onbekende jongen plotseling aan haar gouden ketting van haar nek rukte.

De man van Noord-Afrikaanse afkomst, is vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar, ongeveer 1.80 m. lang, een mollig, rond gezicht, krullend kort zwart haar. Stevig postuur, droeg een wit shirt met lange mouwen en een grijze broek.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van één van deze berovingen of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau De Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Een gewaarschuwd mens
De politie roept het publiek op om alert te zijn voor deze vorm van berovingen, zeker in die gevallen wanneer u zichtbaar gouden sieraden draagt.