Vandalen aangehouden | Regio15.nl

Vandalen aangehouden

Pijnacker - Nootdorp - De politie hield zondag 9 september om 04.50 uuur twee mannen aan op verdenking van het plegen van diverse vernielingen. Het duo liep 's nachts door de Hadewijchlaan en trok planten uit de tuinen en verrichtte vernielingen aan geparkeerde personenauto's.


Buurtbewoners die wakker waren geworden van de herrie, belden massaal de politie. Agenten de snel ter plaatse waren, ontdekten dat enkele tuinplanten waren losgetrokken en dat van enkel personenauto's scheef op de rijbaan stonden. Van sommige auto's aren ruitenwissers afgebroken en kentekenplaten verbogen. Uiteindelijk bleek dat er aan zeven auto's vernielingen waren aangericht.

In de directe nabijheid konden agenten twee verdachte aanhouden. Het gaat om een 21-jarige Delftenaar en een 16-jarige jongen uit Pijnacker. Zij werden ingesloten voor nader vehoor. De volgende dag bekende het tweetal verantwoordelijk te zijn geweest voor de reeks vernielingen. Als reden gaven zij op dat zij door de hoeveelheid drank niet meer wisten wat ze deden. Zij verklaarden zich bereid de schade te vergoeden. De politie maakte proces-verbaal tegen het duo op.