Handhavingsactie OV-knooppunt Wouwermanstraat | Regio15.nl

Handhavingsactie OV-knooppunt Wouwermanstraat

Den Haag - Tijdens een gezamenlijke controle met de HTM op de tramlijnen 9, 11 en 12, rijdend tussen de Delftselaan en de Jacob Catsstraat, hielden politiemensen donderdag 13 september tussen 19.00 en 21.00 uur in totaal drie mensen aan omdat zij in het bezit waren van drugs.


Eén van de aanhoudingen betrof een veelpleger die meerder XTC-pillen in zijn bezit had. De man bleek kort daarvoor in Delft te zijn aangehouden vanwege een dieftal van een fiets. Net vrij, belandde de man weer in de cel. De twee andere verdachten hadden ook een hoeveelheid drugs op zak. Bij de contriole werd gebruik gemaakt van een drugshond. In totaal moesten zeventien personen zich aan een controle onderwerpen.

Vergroten van veiligheid in openbaar vervoer
De handhavingsactie maakt onderdeel uit van een serie van meerdere integrale handhavingsacties. Op deze wijze werken politie en HTM samen aan gemeenschappelijke veiligheid in het openbaar vervoer. De handhavingsacties worden zowel in overdag als ’s avonds uitgevoerd. Zo worden overdag met name de schoolgaande jeugd gecontroleerd en richt de controle in de avonduren zich met name op overlastgevende en agressieve volwassen reizigers en zoals de actie van donderdag specfiek op drugsbezit. Dit 'Lik op stuk' beleid heeft ook in het verleden bij soortgelijke handhavingsacties tot positieve effecten geleid.