Agenten ontmantelen hennepkwekerij | Regio15.nl

Agenten ontmantelen hennepkwekerij

Rijswijk - Op de Klaroenstraat ontdekten agenten dinsdagavond 18 september een hennepkwekerij, met zo'n 400 planten. De kwekerij werd ontmanteld.


Het vermoeden bestond dat de woning gebruikt werd om hennep te kweken en daarom namen agenten er rond 22.00 uur een kijkje. Ze belden herhaaldelijk aan en hoewel zij wel 'beweging' hoorden, werd er niet open gedaan. Met een machtiging van binnentreden, verschaften zij zich alsnog toegang tot de woning. Daar bleek niemand (meer) aanwezig. Wel troffen ze in twee kamers een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Het gaat in totaal om ongeveer 400 planten. De kwekerij werd ontmanteld. De energiemaatschappij constateerde dat er sprake was van de diefstal van stroom, en sloot de voorziening af. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.

Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.