Hoogbejaarde Hagenaar slachtoffer babbeltruc | Regio15.nl

Hoogbejaarde Hagenaar slachtoffer babbeltruc

Den Haag - Twee nog onbekend gebleven vrouwen wisten donderdag 1 november op de Zwaardvegersgaarde ruim tweeduizend euro en de bankpas van een 93-jarige Hagenaar te ontfutselen. De politie zoekt getuigen.


De twee vrouwen belden rond 18.00 uur aan bij de woning van de hoogbejaarde Hagenaar en vertelden dat zij van de woningbouw waren en de ramen kwamen controleren. De man liet hen binnen. Na het vertrek miste de man zijn bankpas en een geldbedrag van ruim tweeduizend euro.

Later die avond belde - vermoedelijk - een van de vrouwen naar de man. Zij deed zich voor als medewerker van een bank en vroeg hem om zijn pincode.

Getuigen gezocht
De ene vrouw was ongeveer 35 jaar oud, circa 1.60 meter lang, had een tenger postuur en donkerblond, stijl haar. Zij droeg donkere kleding. De andere vrouw was ongeveer 40 jaar oude, circa 1.75 meter lang en had een fors gezet postuur.

Heeft u iets gezien van deze babbeltruc? Of heeft u informatie die de politie kan helpen bij de zoektocht naar deze twee vrouwen? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.