Politie houdt 32-jarige oplichter aan | Regio15.nl

Politie houdt 32-jarige oplichter aan

Nootdorp - Agenten ontvingen dinsdag 27 november een melding dat op de Prinses Beatrixstraat een oplichter actief was.

Een buurtbewoner meldde dat de man rond 11.30 uur aanbelde bij verschillende woningen en zich voordeed als iemand van de bank. Agenten namen poolshoogte en spraken met buurtbewoners daar bleek inderdaad dat op verschillende adressen aangebeld was. Onderzoek wees uit dat de 32-jarige verdachte Amsterdammer nog in een auto zat in de buurt.

Aanhouding

Agenten sommeerden de man uit de auto te komen. Tijdens zijn aanhouding verzette de Amsterdammer zich hevig waardoor de agenten hem in de boeien probeerden te slaan. Toen de man zich echter bleef verzetten is hij gepepperd. De man wist in de worsteling te ontkomen maar werd alsnog aangehouden. Tijdens zijn vlucht probeerde hij pinpassen weg te gooien. Inmiddels hebben twee gedupeerden aangifte gedaan van oplichting. De verdachte is overgebracht naar het bureau en zal zich voor de snelrechter moeten verantwoorden.

ZSM

ZSM 'zo slim, simpel, samen, snel en selectief mogelijk' maakt het mogelijk om verdachten van allerlei criminaliteit consequent en direct aan te pakken. In het ZSM-traject wordt, na aanhouding van de verdachte, zo spoedig mogelijk besloten welk afdoeningstraject de verdachte ingaat en waar mogelijk wordt ook direct een afdoeningsbeslissing genomen. De tenuitvoerlegging van deze afdoening wordt ook meteen in gang gezet. Alle relevante justitiële partners hebben een rol in dit traject