Negenentwintig wonigen ontruimd tijdens gaslekkage | Regio15.nl

Negenentwintig wonigen ontruimd tijdens gaslekkage

Pijnacker - Tijdens werkzaamheden aan de riolering ontstond vrijdagmiddag 9 november omstreeks half drie een gaslek aan de Oudlaan. Negenentwintig woningen werden ontruimd.

Om het explosiegevaar zoveel mogelijk te beperken kwam de  brandweer met groot materieel ter plaatse. Het vrijgekomen aardgas is door de brandweer met behulp van veel water neergeslagen. Daarbij zijn onder andere waterkanonnen gebruikt. Netwerkbeheerder Stedin begon tegelijkertijd met het afsluiten van de gastoevoer. In verband met het explosiegevaar door het vrijgekomen aardgas zijn negenentwintig woningen ontruimd. Circa veertig  bewoners zijn in sporthal De Viergang opgevangen. Drie politiemensen zijn ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, twee moesten voor controle naar een ziekenhuis.

Agenten ter controle naar het ziekenhuis

Om half zeven is de gaslekkage door Stedin gedicht. Daarna zijn de woningen na het uitvoeren van metingen door de brandweer vrijgegeven. De bewoners zijn in de loop van de avond naar hun woningen teruggekeerd. De gastoevoer naar de woningen is door Stedin via een noodreparatie aan de gasleiding hersteld. Van de drie politiemensen die ter plaatse nagezien werden zijn er later twee in het ziekenhuis nader onderzocht. Na het onderzoek konden zij naar huis.