Nieuwe pincode ontvangen mislukt | Regio15.nl

Nieuwe pincode ontvangen mislukt

Rijswijk - Een bankmedewerker van een bank aan de Prins Willem Alexander Promenade betrapte woensdag 28 november een 44-jarige Hagenaar op een vals paspoort. Na een korte zoekactie in het winkelcentrum vonden agenten samen met de medewerker de Hagenaar in een schoenenwinkel in het centrum. De man is aangehouden en moet binnenkort voor supersnelrecht verschijnen. Tot die tijd zit de man vast.

De Hagenaar kwam bij de bank voor het ophalen van een nieuwe pincode. Hij overhandigde de bankmedewerker een brief waarmee de nieuwe pinconde kon worden aangevraagd en overhandigde 'zijn' paspoort. De medewerker zag direct dat de Hagenaar zich legitimeerde met een vals paspoort en sprak de verdachte hierop aan. De man verliet direct de bank. De bankmedewerker alarmeerde direct de politie. Samen met de medewerker gingen agenten in het winkelcentrum op zoek naar de verdachte. Dankzij een oplettende burger, kon de politie de verdachte die een schoenenwinkel was ingerend aanhouden. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij vastzit.

ZSM

'Zo slim, simpel, samen, snel en selectief mogelijk' maakt het mogelijk om verdachten van allerlei criminaliteit consequent en direct aan te pakken. In het ZSM-traject wordt, na aanhouding van de verdachte, zo spoedig mogelijk besloten welk afdoeningstraject de verdachte ingaat en waar mogelijk wordt ook direct een afdoeningsbeslissing genomen. De tenuitvoerlegging van deze afdoening wordt ook meteen in gang gezet. Alle relevante justitiële partners hebben een rol in dit traject. De 44-jarige Hagenaar moet binnenkort voor supersnelrecht verschijnen.