Hennepkwekerij in kelder van café | Regio15.nl

Hennepkwekerij in kelder van café

Den Haag - De politie trof donderdag 6 december in een horecagelegeheid aan het Soestdijkseplein een hennepkwekerij aan, waarbij zij twee vrouwen en een man aanhielden.

Hennepkwekerij in kelder van cafe geruimd

Tijdens een integrale horecacontrole zag een medewerker van de gemeente dat er mogelijk diefstal van stroom was. Omdat er een stroomdraad uit de meterkast in de kelder niet klopte met hoe het hoort te zijn. Nader onderzoek bleek in een andere helft van de kelder, dat via het cafe te bereiken was, een in werking zijnde hennepkwekerij te staan. In totaal stonden er 275 planten. Hierop is de 28-jarige eigenaresse van het cafe, en ook de leidinggevende, een 53-jarige man aangehouden door de politie. Omdat de sleutel van de kelder in bezit was van een 33-jarige vrouw die boven het cafe woont, is zij op verdenking van betrokkenheid, ook door de politie aangehouden. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Hennepkwekerijen? Bel de politie!

De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.