Politie houdt inbrekers aan dankzij alerte buurtbewoner | Regio15.nl

Politie houdt inbrekers aan dankzij alerte buurtbewoner

Den Haag - De politie hield met hulp van een alerte buurtbewoners twee woningbrekers op heterdaad aan, twee handlangers wisten te ontkomen. De recherche onderzoekt hun identiteit.
 

De buurtbewoner belde 112 toen hij zag hoe enkele mannen aan het inbreken waren bij een woning aan de Charlie Parkerstraat. Agenten namen direct poolshoogte en stelden zich zowel aan de voor als aan de achterzijde van de woning op. Vervolgens zien zij drie jongens de woning uit rennen. Op de Cornelie van Zantenlaan hielden agenten een 19-jarige Hagenaar aan, een 14-jarige Hagenaar die op de uitkijk stond werd eveneens aangehouden. Twee andere verdachten rennen een andere richting op en vluchten de brandgang in. Daar treffen zij twee agenten, een verdachte springt tegen de agenten op, hij slaat daarbij één van de twee agenten en schopt de ander. Er ontstaat een worsteling waarbij de verdachten weten te ontkomen. De recherche stelt een onderzoek in naar hun identiteit.

Woninginbraken hebben prioriteit

De politie heeft de aanpak van woninginbraken tot prioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken.

Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.