Fietsendieven op heterdaad aangehouden | Regio15.nl

Fietsendieven op heterdaad aangehouden

Delft - Agenten hielden vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur drie fietsendieven op heterdaad aan toen zij op het Bastiaansplein probeerden de lokfiets van de politie te stelen.



Het drietal een 16-jarige jongen uit Delfgauw een 17-jarige jongen uit Rijswijk en een 17-jarige Delftenaar kwamen met vrienden aangelopen toen zij de fiets zagen staan. Ze liepen in eerste instantie door, vervolgens stonden vijf jongens op de uitkijk toen de zesde probeerde de fiets te stelen. De agent die de lokfiets in de gaten hield kon hierop direct drie verdachten aanhouden. Zij zijn meegenomen naar het bureau en zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Lokfiets in strijd tegen fietsendiefstallen

De politie maakt gebruik van 'lokfietsen' in gebieden waar met regelmaat fietsen worden gestolen. Deze vrij nieuwe fietsen staan op straat en worden door agenten onopvallend in de gaten gehouden. 

Fietsendiefstal en heling aanpak

Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Via de website

www.fietsendiefstal.nl

kan er een fietsenpaspoort aangemaakt worden waarin alle unieke eigenschappen van de fiets kunnen worden genoteerd. Op het moment dat de fiets gestolen is kan er eenvoudig aangifte gedaan worden. Dit kan via www.politie.nl.