Messentrekker belandt in de cel | Regio15.nl

Messentrekker belandt in de cel

Den Haag - Politieagenten hielden dinsdag 11 december een 18-jarige Hagenaar aan toen hij op het Spui twee vrouwen en een HTM-beveiliger bedreigde met een mes. Een van de vrouwen raakte daarbij lichtgewond.


De vrouwen, 19 en 25 uit Den Haag, kregen omstreeks 17.00 uur ruzie met de Hagenaar die daarop een broodmes trok en de twee daarmee bedreigde. Doordat hij met het mes een stekende beweging maakte, raakte de 19-jarige vrouw lichtgewond.
HTM-beveiligers zagen de ruzie en schoten de twee vrouwen te hulp en hielden de man aan. Opnieuw dreigde de verdachte met het mes. Uiteindelijk werd hij overgedragen aan gealarmeerde agenten die hem insloten op het politiebureau. Tegen de Hagenaar is drie keer aangifte van bedreiging gedaan.

Geweld tegen gemeentelijke handhavers

Politie, de gemeente Den Haag en OM Den Haag tolereren geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en of personen met een publiekelijke taak en doen in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren maar ook bij personen met een publiekelijke taak zoals HTM-personeel kan worden verdubbeld.