Identiteit straatrovers gezocht | Regio15.nl

Identiteit straatrovers gezocht

De recherche van Bureau Rijswijk is op zoek naar de indentiteit van twee straatrovers die op vrijdag 2 november een 87-jarige vrouw van haar ketting beroofden in het oude centrum van Rijswijk.


De beide straatrovers

Ze parkeerde omstreeks 10.30 uur haar auto op de Steenlaan, en liep de Herenstraat in. Daar winkelde ze wat en liep daarna via de Hema terug naar de Steenlaan.Terwijl de op de Steenlaan liep zag ze al twee jongens lopen die zich verdacht gedroegen. Ze stopten om de paar meter en keken wat winkels in. De capuchons gingen dan weer op en dan weer af. Ze liepen dan weer voor de vrouw en dan weer achter haar.

De vrouw gaat nog even een winkel binnen op het Ruysdaelplein. En toen ze daar klaar was wilde ze weer naar haar auto op de Steenlaan lopen. Aan de achterzijde van de winkel waar ze als laatste was geweest, voelde ze dat iemand aan haar ketting trok, en zo hard dat deze los raakte. Vervolgens rende er een jongen weg in de richting van het tennispark Welgelegen.

Van de twee daders zijn camerabeelden beschikbaar. Vooral de dader met de rode capuchon is goed te zien.

Vragen

Herkent u de mannen op de beelden? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Rijswijk via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.