Politie houdt tien personen aan tijdens controle actie in gebied rond Berestein | Regio15.nl

Politie houdt tien personen aan tijdens controle actie in gebied rond Berestein

Den Haag - Agenten van Bureau Beresteinlaan hielden een grootscheepse controle actie in het verzorgingsgebied, 10 personen werden tijdens deze actie aangehouden. De controle vond plaats in het kader van de aanpak van criminele jongeren in de wijk, het terugdringen van het aantal woninginbraken en het tegengaan van de overlast in de wijk.


Ruim 30 politiemensen werden ingezet, waaronder motorrijders, politievrijwilligers, de paarden, ANPR-voertuigen. Op de Speelzijde, de Gaarde de Langezijde en de Laan van Wateringseveld controleerden agenten voertuigen en personen.

Zeven personen bleken voor diverse politieonderzoeken een aandachtsvestiging op zich te hebben. Meerdere personen bleken 4 of meer mobiele telefoons in bezit te hebben. Bij een persoon werden diverse Inbrekerswerktuigen aangetroffen, deze zijn in beslag genomen. Twee personen bleken te rijden met een ingevorderd rijbewijs, vier personen zonder rijbewijs en twee bestuurders reden onverzekers rond. Tegen allen is proces verbaal opgemaakt.

Tijdens de controle hielden agenten vier personen omdat zij zich tijdens de controle hinderlijk gedroegen.