Jongens met vuurwerk naar Halt | Regio15.nl

Jongens met vuurwerk naar Halt

Zoetermeer - Politieagenten die gestuurd werden naar een melding voor vuurwerk overlast op het Van Doornenplantsoen troffen daar twee jongens (15 jaar) aan die vuurwerk hadden afgestoken.

Een getuige meldde via 0900-8844 dat maandag 17 december om 13.00 uur jongeren bezig waren met het afsteken van vuurwerk. Agenten zagen twee jongens die zojuist vuurwerk hadden afgestoken. Zij verklaarden het vuurwerk van een onbekende op straat te hebben gekocht. De jongens werden door agenten doorgestuurd naar Bureau Halt.

HALT verwijzing

Jongeren van 12 tot 18 jaar die worden aangehouden voor bijvoorbeeld vernieling, winkeldiefstal, overlast met vuurwerk of die veel spijbelen, kunnen de keus krijgen: naar de officier van justitie of naar Halt.

In een Halt-afdoening kunnen jongeren rechtzetten wat zij fout hebben gedaan, zonder dat zij in aanraking komen met het Openbaar Ministerie. Zowel de ouders als de jongere moeten instemmen met een Halt verwijzing. Indien er geen instemming is dan krijgt de jongere een proces verbaal. Halt legt de nadruk op de keuzes die jongeren maken en hoe zij hiertoe komen.

Meld illegaal vuurwerk

Ook dit jaar is de politie op zoek naar informatie over de illegale opslag en verkoop van vuurwerk. Dit vuurwerk voldoet niet aan de veiligheidseisen die door de Nederlandse wet aan vuurwerk gesteld zijn, is gevaarlijk en kan leiden tot ernstig letsel. De politie roept dan ook op om de handel en opslag van illegaal vuurwerk te melden op 0900-8844. Doet u dit liever anoniem dan kan dit via M Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.