Verstoppertje spelen door hennep | Regio15.nl

Verstoppertje spelen door hennep

Den Haag - De politie hield donderdag 20 december om 10.55 uur drie mannen aan omdat zij in een pand aan de Laan van Waalhaven mogelijk hennep zouden knippen en verwerken.


Verstoppertje spelen door hennep

De politie kreeg een melding dat er mogelijk een hennepkwekerij zou zijn aan de Laan van Waalhaven en ging poolshoogte nemen. Er werd na aanroepen en bellen niet open gedaan en waarop de politie de deur forceerde. In het pand bleek geen hennepkwekerij te zijn, maar lag op de tweede etage wel een grote hoeveelheid henneptoppen. Een 66-jarige man die in het pand aanwezig was, vertelde dat hij niet alleen was en dat er nog twee mannen in het pand waren. Hierop werd het pand doorzocht. Een 48-jarige man had zich verstopt achter de keukenkastjes en een 47-jarige man stond verscholen achter enkele ventilatiebuizen. De mannen zijn aangehouden en moesten mee naar het politiebureau. De henneptoppen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Hennepkwekerijen? Bel de politie!

De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.