Hulpbehoevende veelpleger reageert agressief | Regio15.nl

Hulpbehoevende veelpleger reageert agressief

Rijswijk - Agenten ontvingen in de vroege ochtend van 24 december rond 4.30 uur een melding dat er bij een tankstation aan de J.C. van Markenlaan een man op de grond lag die niet reageerde. Aangekomen zagen zij een 21-jarige bekende Haagse veelpleger op de grond liggen.


De man reageerde niet op aanroepen en in eerste instantie ook niet op pijnprikkels. Pas na langere tijd reageerde de man verward en agressief, hij greep een agent bij de keel en begon te slaan. Agenten besloten de man met pepperspray onder controle te krijgen. Hierop reageerde hij niet, mogelijk omdat hij onder invloed was. Meerdere politie eenheden moesten er aan te pas komen om de verdachte onder controle te krijgen. Drie agenten zullen aangifte tegen de man doen vanwege de ernstige mishandelingen. De verdachte is een bekende van de politie hij is veelpleger op het gebied van geweldsdelicten.

Geweld tegen politie

De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.