Politie houdt 39-jarige man aan na achtervolging | Regio15.nl

Politie houdt 39-jarige man aan na achtervolging

Rijswijk - De politie hield zondagochtend 23 december een 39-jarige man aan op de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk, na een achtervolging. De verdachte uit Krimpen aan den IJssel bleek nog een openstaande gevangenisstraf van 606 dagen te hebben.


De man reed onder verdachte omstandigheden op de Guntersteinweg. De politie besloot hem staande te houden, maar de verdachte reageerde niet op diverse stoptekens. Uiteindelijk wisten agenten hem voor het stoplicht Moerweg/Melis Stokelaan aan te spreken. Echter ging de man, tegen de afspraak in, niet achter de agenten aan, maar vluchtte hij de Melis Stokelaan op. De verdachte werd achtervolgd waarna hij via de Melis Stokelaan, Hildebrandplein, Neherkade en de Slachthuislaan in Rijswijk terecht kwam. Hier is hij op de Burgemeester Elsenlaan met zijn auto tegen een boom aangereden.De verdachte is voor de zekerheid naar het ziekenhuis vervoerd, maar hij heeft geen letsel aan het ongeval overgehouden.

Nog 606 dagen

De politie hield de man aan. Naast dat de verdachte tijdens de achtervolging met hoge snelheid tegen de verkeersrichting inreed en meerdere malen een rood verkeerslicht negeerde, heeft hij meer op zijn kerfstok. Uit nader onderzoek kwam namelijk naar voren dat de man nog een gevangenisstraf van 606 dagen uit moet zitten. Tevens werden in de auto van de verdachte verschillende goederen aangetroffen die afkomstig zijn van een woninginbraak in Rotterdam. De recherche van de politie in Rotterdam heeft de zaak in onderzoek.