Verdachten met inbrekerswerktuigen aangehouden | Regio15.nl

Verdachten met inbrekerswerktuigen aangehouden

Delft - Politieagenten hielden dinsdag 25 december om 15.00 uur twee Delftenaren (24 en 26 jaar) aan op verdenking van betrokkenheid bij een woninginbraak een dag eerder in Delft en het bezit van inbrekerswerktuigen.

Toen de agenten de mannen zagen fietsen op het Polderpad in de omgeving van die bewuste woning waar was ingebroken, besloten zij de mannen te controleren, dit mede omdat de agenten hen herkenden als zijnde personen die in het verleden met meerdere strafbare feiten met de politie in aanraking zijn geweest. Zij besloten niet op de politie te wachten en gingen er direct vandoor. Na een korte achtervolging konden zij worden aangehouden.

Inbrekerswerktuigen

De mannen bleken een tas bij zich te hebben met daarin inbrekerswerktuigen, die zij tijdens de achtervolging in de struiken gooiden. In de tas zaten een slijptol, twee breekijzers, meerdere beitels, een hamer een een schroevendraaier. Dit 'gereedschap' namen de agenten in beslag. De politie onderzoekt of de mannen met de woninginbraak te maken hebben.