Mannen aangehouden voor diefstal telefoon | Regio15.nl

Mannen aangehouden voor diefstal telefoon

Den Haag - Politieagenten hielden woensdag 26 december om 07.40 uur twee mannen aan die even daarvoor een telefoon van een 26-jarige vrouw op de Laan hadden gestolen.

Een politiebiker zag dat op de Prinsegracht een auto werd klemgereden. De biker hoorde dat twee mannen zojuist op de Laan een telefoon hadden gestolen. Een van de mannen was tegen een vrouw aangelopen en had daarbij haar telefoon weggenomen. Haar vriend die zag dat de dieven er met een auto vandoor waren gegaan zette de achtervolging in en reed de auto met de dieven op de Prinsegracht klem. Daar kreeg hij de telefoon van zijn vriendin terug.  Het lukte de politiebiker een 27-jarige Hagenaar op de Prinsegracht aan te houden. De tweede verdachte vluchtte met een personenauto.

Onderzoek

Agenten stelden een onderzoek in in de omgeving van het centrum van Den Haag. Op de Prinsegracht troffen zij de weggereden auto met daarin een 28-jarige Hagenaar aan. De Hagenaar werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De verdachte krijgt naast een proces-verbaal voor diefstal ook een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. In de auto troffen agenten onder een stole nog een telefoon aan. De recherche onderzoekt de zaak en bekijkt of de aangetroffen telefoon in de auto ook van diefstal afkomstig is. De verdachten zitten nog vast.