Mannen aangehouden met illegaal vuurwerk | Regio15.nl

Mannen aangehouden met illegaal vuurwerk

Rijswijk - Politieagenten hielden zondagavond 30 december om 18.50 uur twee mannen op de Havenstraat aan omdat zij in het bezit waren van illegaal vuurwerk.

Bij de politie was een melding binnengekomen dat de bewoner van de Havenstraat illegaal vuurwerk in zijn bezit zou hebben. Agenten die een onderzoek instelden troffen in de straat de bewoner en een vriend aan. In de auto van een van de mannen lag een zak met illegaal vuurwerk. In de woning troffen agenten eveneens illegaal vuurwerk aan. In totaal nam de politie 200 nitraten inbeslag. De verdachten, 25 uit Rijswijk en 28 uit Zoetermeer, werden aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak. De verdachten zitten nog vast.

Meld illegaal vuurwerk

Ook dit jaar is de politie op zoek naar informatie over de illegale opslag en verkoop van vuurwerk. Dit vuurwerk voldoet niet aan de veiligheidseisen die door de Nederlandse wet aan vuurwerk gesteld zijn, is gevaarlijk en kan leiden tot ernstig letsel. De politie roept dan ook op om de handel en opslag van illegaal vuurwerk te melden op 0900-8844. Doet u dit liever anoniem dan kan dit via M Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.