Prima jaarwisseling in Delft | Regio15.nl

Prima jaarwisseling in Delft

De jaarwisseling in Delft is overwegend rustig en feestelijk verlopen. In vergelijking met voorgaande jaren heeft de politie minder mensen aangehouden. In de nacht van maandag op dinsdag werden tien mensen aangehouden voor het afsteken van illegaal vuurwerk, het beledigen van een agent en het gooien van vuurwerk richting een politieauto en vanwege de Opiumwet. Vier verdachten zitten nog vast.


Door vuurwerk gingen zes ruiten kapot aan een winkel aan het Hugo de Grootplein. De eigenaar van het vuurwerk meldde zich later en de politie onderzoekt of er opzet in het spel was.

In de Kokmeeuwstraat is een auto uitgebrand. De politie heeft de wagen voor sporenonderzoek meegenomen. Rond een bar in de Kromstraat is het gedurende de jaarwisseling onrustig geweest. Een 24-jarige man werd daar aangehouden voor mishandeling. Een 14-jarig meisje uit Delft dat ernstig onder invloed was, is naar het ziekenhuis in Delft gebracht.

Reactie burgemeester Bas Verkerk

Burgemeester Verkerk: "Delft is 2013 goed begonnen. Delftenaren hebben met elkaar een feestelijke jaarwisseling gevierd. Ik kijk er met plezier op terug!"