Vuurwerk in brievenbus, recherche zoekt getuigen | Regio15.nl

Vuurwerk in brievenbus, recherche zoekt getuigen

Den Haag - In een brievenbus van een woning aan de Boekhorsstraat brachten onbekenden oudjaarsavond vuurwerk tot ontploffing. De recherche van Bureau Jan Hendrikstraat onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.


De bewoners meldden dinsdag 2 januari bij de politie dat zij oudjaarsavond thuis waren toen zij omstreeks 22.45 uur gerommel aan de brievenbus hoorden. De 37-jarige man des huizes ging poolshoogte nemen en toen hij halverwege de trap was, hoorde en voelde hij een enorme explosie. Door de klap was er een gat van 40 bij 100 cm in de deur geslagen, het raam boven de voordeur uit de sponning gesprongen, de sponning van de deur ontzet en het stucwerk van de muur geslagen. Ook ruiten van omliggende woningen raakten door de enorme klap beschadigd. De bewoner raakte door de klap gewond aan zijn bovenbeen.
Eén van de buren heeft vlak voor de explosie een aantal jongens bij de deur van de bewoners zien rommelen. Na de klap is deze getuige nog achter de jongens aangerend, maar raakte deze op de Nieuwe Molstraat kwijt.

Tip! Bel de recherche

Heeft u maandagavond iets gezien op de Boekshorststraat of heeft u informatie die kan helpen de daders te vinden? Bel dan met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.