Twee hennepkwekerijen ontmanteld | Regio15.nl

Twee hennepkwekerijen ontmanteld

Den Haag - In een woning aan het Notenplein en in een woning aan het Georges Bizethof trof de politie woensdagavond 9 januari een hennepkwekerij aan. In totaal werden 900 planten in beslaggenomen en is de huurder van het pand aan het Georges Bizethof aangehouden.


Notenplein

Twee agenten roken tijdens hun surveillance vanuit een portiek op het Notenplein een sterke hennepgeur. In het portiek werd al snel duidelijk uit welke woning deze geur kwam. Behalve de geur voelden de agenten bij het openen van één van de deurbrievenbussen een flinke warmte. Met toestemming traden de agenten de woning binnen. In de woning bleek inderdaad een hennepkwekerij te zijn, waarvoor de eigenaar illegaal stroom aftapte. In meerdere kweekruimtes stonden in totaal 500 planten. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Georges Bizethof

De politie kreeg een melding binnen dat van een vermoedelijke hennepkwekerij in een woning aan het Georges Bizethof, waar de laatste tijd continu het licht tijdens de nachtelijke uren brandde. Agenten belden bij de woning aan en mochten met toestemming van de 29-jarige huurder uit Den Haag de ruimtes in de woning bekijken. Tijdens de bezichting bleek het vermoeden van de melder juist. In twee ruimtes trof de politie in totaal 400 planten aan en constateerde Stedin diefstal van stroom. De huurder is aangehouden en de planten zijn vernietigd.

Tips? Bel de politie!

Vermoedt u, dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie via 0900-8844 of doe het anoniem via M op 0800-7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.