Aanhoudingen na achtervolging gestolen auto | Regio15.nl

Aanhoudingen na achtervolging gestolen auto

Pijnacker-Nootdorp - De politie hield donderdag 10 januari om 21.35 uur na een flinke achtervolging door de regio twee Hagenaars (22 en 26 jaar) aan op verdenking van diefstal-heling van een gestolen auto.


Het duo reed in een gestolen auto over het Kleinpolderplein in Rotterdam toen zij werden opgemerkt door een politie-eenheid. Bij het zien van de agenten gingen zij er direct vandoor en reden zij via Rijksweg A13 de regio Den Haag binnen. De achtervolging leidde via de regio Hollands Midden weer terug naar Haaglanden waarna beide inzittenden op het Vroegelingerf in Pijnacker de auto achterlieten en er lopend vandoor gingen.

Zoektocht in de wijk

Meerdere politie-eenheden en politiehonden zorgden ervoor dat de directe omgeving van het Vroegelingerf werd afgezet en vervolgens werd de buurt uitgekamd. Dat leidde in eerste aanleg tot de aanhouding van de 22-jarige bestuurder. De man trachtte zich te verstoppen op het Randstadrailstation Pijnacker-Zuid. De tweede verdachte, een 26-jarige Hagenaar, werd in zijn directe nabijheid aangetroffen en aangehouden. Beide verdachten hebben antecedenten op het gebied van vermogensdelicten. 

Gestolen auto

Het voertuig waarin de mannen reden, bleek een dag eerder te zijn gestolen vanaf de Spoorsingel in Delft.