Bijzonder rijgedrag na meer dan een glaasje te veel op | Regio15.nl

Bijzonder rijgedrag na meer dan een glaasje te veel op

Den Haag - Agenten reden zaterdagmorgen 12 januari om half 4 over de Laan van Wateringseveld in de richting van Loosduinen vlak achter een bestelbusje dat met opvallend lage snelheid reed.


Bijzonder rijgedrag

Het busje viel niet alleen op door de lage snelheid, maar ook omdat hij scheef over de drempels ging, af en toe een stoeprand meepakte en zo nu en dan tot stilstand kwam en weer optrok. Halverwege de Laan van Wateringseveld reden de agenten direct achter het bestelbusje en gaven de bestuurder een stopteken. Even leek het, dat de bestuurder hier gehoor aangaf toen hij het busje direct na het stopteken stopte. Een van de agenten wilde uitstappen, maar op dat moment gaf de bestuurder gas om weer verder te rijden. Dit herhaalde zich een paar keer. Tot de verkeerslichten op de kruising met de Erasmusweg op rood stonden. Agenten zetten hun surveillancevoertuig schuin voor het busje om de bestuurder te laten stoppen. De bestuurder trok wederom op en botste tegen de politieauto.

Aanhouding

De bestuurder is uit de auto gehaald en aangehouden voor het rijden onder invloed. Aan het bureau blies de 18-jarige Hagenaar 615 ugl. De toegestane hoeveelheid voor bestuurders met langer dan 5 jaar hun rijbewijs is 220 Ug/L, voor beginnend bestuurders is dat 88Ug/L.