Politie houdt meisjes aan met niet van echt te onderscheiden vuurwapen | Regio15.nl

Politie houdt meisjes aan met niet van echt te onderscheiden vuurwapen

Den Haag - De politie hield dinsdag 15 januari omstreeks 15.35 uur op de Hoefkade twee Haagse meisjes aan (14 en 15) met een niet van echt te onderscheiden vuurwapen.


Spelende kinderen uit de buurt hadden gezien dat één van de twee meisjes het wapen bij zich had en meedroeg in haar tas, zij waarschuwden hierop direct enkele volwassen die de politie alarmeerden. Agenten namen poolshoogte en troffen het tweetal aan in een portiek, in een tas van één van de twee troffen zij het bewuste wapen aan. Hierop zijn beide meisjes aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau zijn de ouders van de twee in kennis gesteld. De 51-jarige vader van één van de meisjes kwam naar het bureau om uit te leggen dat hij het wapen in het buitenland gekocht had en zijn dochter het vermoedelijk had meegenomen. De vader is hierop aangehouden. Het 14-jarige meisje mocht na verhoor met haar ouders mee naar huis, mogelijk moet zij zich later nog voor de rechter verantwoorden. De vader en zijn 15-jarige dochter zitten nog vast, zij zullen nader worden gehoord.

Nepvuurwapens

Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in ons land verboden zijn. In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze wapens gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland is het bezit van deze ‘look-a-likes’ echter verboden. Wie toch zo’n wapen aanschaft loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.

Getuige geweest? Bel de politie!

De recherche van Bureau Hoefkade doet onderzoek naar dit incident, heeft u iets gezien op de Hoefkade? Of heeft u informatie die de politie kan helpen, belt u dan met de Recherche van Bureau Hoefkade via 0900 8844. Liever anoniem? Meld Misdaad Anoniem? 0800 7000.