83-jarige Haagse is oplichtsters te snel af | Regio15.nl

83-jarige Haagse is oplichtsters te snel af

Den Haag - Een 83-jarige kwieke Haagse wist woensdag 16 januari te voorkomen dat zij opgelicht werd, door na het bezoek van twee ‘thuiszorgmedewerksters’ haar bankpassen te blokkeren.


Al vrij snel nadat de twee vrouwen 's middags bij haar aanbelden en een verhaal ophingen over gratis thuiszorgen, kreeg de bewoonster het gevoel dat er iets niet klopte. Toen haar korte tijd later telefonisch door 'de bank'  naar haar pincode werd gevraagd, waarschuwde zij de politie. Ook blokeerde zij direct al haar bankrekeningen.

Signalement verdachten

De recherche onderzoekt deze babbeltruc en is op zoek naar mensen die maandagmiddag in de wijk Vrederust twee vrouwen hebben gezien, die voldoen aan het volgende signalement:

De ene vrouw is 1.60-1.70 mtr, tussen de 25 en 30 jaar oud, heeft een lichtgetinte huidskleur en donker stijl haar tot aan haar kin. Ze droeg een zwarte strakke jas met daaronder een lichte broek.

De andere vrouw is eveneens 1.60-1.70 mtr en heeft een lichtgetinte huidskleur. Zij heeft echter een stevig postuur en zwart lang haar. Ze droeg bijzonder veel make-up, een strakke zwarte jas en een donkere broek.

Tips? Bel de politie!

Heeft u de vrouwen gezien? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan op telefoonnummer 0900-8844.