Recherche onderzoekt woningoverval en is op zoek naar getuigen | Regio15.nl

Recherche onderzoekt woningoverval en is op zoek naar getuigen

Den Haag - De politie onderzoekt een overval op een woning aan de Groenteweg van donderdagmiddag 17 januari rond 15.00 uur en is op zoek naar getuigen.


Om 15.00 uur beldden twee personen aan bij de woning, één van de twee deed zich hierbij voor als medewerker van TNT post. Het tweetal bedreigde de bewoner met een wapen en probeerde de woning binnen te dringen. Er ontstond een worsteling met één van de bewoners, de overvallers verlieten zonder buit de woning.

Van de verdachten is een beperkt signalement bekend. Beiden zijn ongeveer 24 jaar oud, één van de twee is een donker getinte man van ongeveer 1.70 m lang. De tweede verdachte was een blanke man met een TNT post jas aan, eveneens ongeveer 1.70 m lang. 

Direct na de melding startte de politie een grootschalige zoekactie in de wijk. In de omgeving troffen agenten een busje met daarin een man die voldeed aan het bekende signalement, deze is meegenomen naar het bureau. Uit het onderzoek is tot op heden niet gebleken dat deze man betrokken is geweest bij de overval.

Tips? Bel de politie

De recherche onderzoek de zaak en is op zoek naar de twee verdachten. Heeft u iets gezien op of rond de Groenteweg? Of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de recherche van Bureau De Heemstraat via 0900 8844. Liever Anoniem? Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.