Kom van dat dak af............. | Regio15.nl

Kom van dat dak af.............

Den Haag - De politie moest donderdagavond 24 januari tegen middernacht de hulp van de brandweer inroepen om een verdachten die het dak van een flat aan de Wijhestraat was opgevlucht aan te houden. Dankij de inzet van een hoogwerker lukte dat.


Agenten onderzochten een melding dat een aantal personen in de Holtenstraat zwarte vuilniszakken in een auto aan het laden waren. Aangezien de melder dat niet vertouwde, belde hij de politie.

Onderzoek in portiek en woning

Het onderzoek dat de agenten uitvoerden, bracht hen naar een portiek aan de Wijhestraat. Daar roken de agenten een scherpe henneplucht. Toen zij een woning betraden, bleek dat zich daarin een aantal personen had verstopt. Drie verdachten werden in de woning aangehouden. Een verdachte probeerde zich te verstoppen in een schuur.

Kom van dat dak af..........

De laatste verdachte had zich verschranst op het dak van een woning. Hij probeerde zich te verstoppen achter een schoorsteen. Dankzij de inzet van een hoogwerker van de brandweer kon ook hij worden aangehouden. Twee verdachten moesten door de agenten worden 'gepepperd' voordat zij konden worden aangehouden.

Zakken voor hennep

In de woning vonden de agenten geen hennep. Die hadden de verdachten vanaf het balkon naar beneden gegooid. De agenten namen de vijf zakken met hennep in beslag en de verdachten in de leeftijd van 19-23 jaar werden ingesloten voor nader verhoor.

Meld hennepkwekerijen

Hennepteelt heeft inmiddels het onschuldige karakter ver achter zich gelaten. Er gaan miljarden euro’s om in de hennepteelt, die steeds meer verweven is met de handel in harddrugs en vuurwapens, fraude, mensenhandel en mensensmokkel.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht, is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. 10% van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.