Verdachte mishandeling Koornmarkt aangehouden | Regio15.nl

Verdachte mishandeling Koornmarkt aangehouden

Delft - De recherche in Delft hield zondag 27 januari een 27-jarige Hagenaar aan als verdachte van de zware mishandeling van een 36-jarige Delftse op de Koornmarkt.


De vrouw was in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december op weg naar huis en zag dat er een man tegen de gevel van haar buren stond te plassen. Zij sprak de man hierop aan en vrijwel direct kwam de man op haar af en pakte de tas van de vrouw af en rende de Peperstraat in. Het slachtoffer rende de man achterna. In de Nickerstraat stopte de man waarna hij de Delftse zeer ernstig mishandelde. De vrouw raakte door de mishandeling een aantal tanden kwijt en werd door de dader bewusteloos achtergelaten. Een voorbijganger trof de vrouw aan en waarschuwde de hulpdiensten, die haar naar het ziekenhuis brachten.

Direct werd in de omgeving gezocht naar de dader en werd Burgernet ingezet. De recherche startte een onderzoek om de identiteit van de dader te achterhalen. Toen bleek dat de dader was vastgelegd op beveiligingscamera’s in de omgeving, werden in overleg met het openbaar ministerie foto’s van de man openbaar gemaakt.  De foto’s werden onder meer op billboard in de buurt van de Koornmarkt getoond en er werd aandacht aan de zaak besteed in het regionale opsporingsprogramma Team West. Nadat de zaak was uitgezonden in Team West, meldde zich een anonieme tipgever bij de anonieme tiplijn M.

Deze tip over de identiteit van de verdachte is door de recherche verder onderzocht en leidde zondag 27 januari tot de aanhouding van de Hagenaar. Hij heeft tijdens een verhoor de mishandeling bekend. De verdachte wordt  waarschijnlijk woensdag voorgeleid aan een rechter-commissaris.