Ontvoering en mishandeling | Regio15.nl

Ontvoering en mishandeling

Laatste update: 29-01-2013 | 18:00
Zaaknummer: 2012244582
Datum delict: 14-11-2012
Plaats delict: Den Haag, Zoetermeer

Twee Hindoestaanse broers ontvoerden woensdag 14 november een 49-jarige Zoetermeerder na een cafébezoek in Den Haag. Onderweg voegde zich een derde man in de auto. De identiteit van deze man is nog onbekend.

De Oost-Europese verdachte

De Zoetermeerder was die avond in een café op de hoek van de Loosduinsekade en de Engelenburgstraat. De mannen  meldden dat hun vader nog geld van het latere slachtoffer tegoed had en lieten hem mee naar buiten komen, nadat zij de man in het café al mishandelden. Eenmaal buiten dwongen ze hem in een auto te stappen en namen hem mee. Onderweg werd op Station Hollands Spoor een nog onbekende man opgepikt, mogelijk van Oost-Europese afkomst.
Onderweg in de auto, werd het slachtoffer bedreigd en mishandeld. De drie daders namen het slachtoffer mee naar zijn woning aan de Griekenlandlaan in Zoetermeer waar hij onder bedreiging werd beroofd van persoonlijke eigendommen. Daarna werd hij uiteindelijk gekneveld en weer meegenomen in de auto. De rit ging naar het recreatiegebied Vlietland, waar hij uit de auto werd gegooid en gekneveld en al in de greppel belandde. Het slachtoffer dacht op dat moment dat zijn leven voorbij was, maar de mannen gingen er vandoor en lieten hem daar achter. De man wist uiteindelijk uit de greppel te klimmen en hulp te vragen bij een woning in de buurt.
Saillant detail: uit de camerabeelden blijkt dat de drie verdachten NA de ontvoering terug zijn gegaan naar de kroeg waar de avond begonnen was.
De twee verdachte broers zijn inmiddels aangehouden en zitten voor 90 dagen vast, maar hullen zich in stilzwijgend. De identiteit van de Oost-Europese verdachte is op dit moment nog onbekend.

Vragen

Herkent u de man op de beelden of heeft u anderszins informatie die ken helpen tot het bekend worden van zijn identiteit? Neem dan contact op met de recherche van Bureau De Heemstraat via nummer 0800-6070. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Locatie

Voor het bekijken van Google maps moet u cookies accepteren

Afbeeldingen