Gesignaleerde veelpleger gepakt | Regio15.nl

Gesignaleerde veelpleger gepakt

Den Haag - De politie heeft op 29 januari om 23.00 uur op de Lozerlaan een 22-jarige Hagenaar aangehouden die nog een gevangenisstraf uit moet zitten of een geldboete van 1827 euro moet betalen.


De man werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De politie van het verzorgingsgebied van politiebureau Beresteinlaan houdt regelmatig verkeerscontroles met als doel zichtbaar zijn op straat en het biedt de mogelijkheid extra te zijn op bijvoorbeeld woninginbraken. De aangehouden man zat in een voertuig dat door agenten in dit kader gecontroleerd werd. Tijdens de controle bleek de man de straf open te hebben staan. De Hagenaar is een bekende veelpleger die vooral inbraken pleegt.

Veelpleger aanpak heeft prioriteit

De politie heeft de aanpak van veelplegers tot prioriteit verheven. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de criminelen verantwoordelijk is voor 80 procent van de criminaliteit. Een betrekkelijk kleine groep notoire criminelen is dus verantwoordelijk voor een groot deel van de criminaliteit en om die reden richt de politie zich nadrukkelijk op deze groep. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten.

Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid. Tijdens deze twee jaar durende maatregel krijgen veelplegers zorg aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van drugsproblematiek. Het is uiteindelijk aan de rechter om de isd-maatregel op te leggen.