Dure smaak | Regio15.nl

Dure smaak

Delft - Agenten hielden dinsdag 29 januari omstreeks 15.20 uur op heterdaad een 41-jarige Delftenaar die in een Jaguar inbrak die geparkeerd stond aan de Martinus Nijhofflaan.


De politie ontving een melding van een persoon die zich verdacht gedroeg op de Martinus Nijhofflaan. Een getuige had gezien dat de man een groot mes bij zich had. Hierop startte agenten direct een zoekactie en troffen in de auto de verdachte aan die voldeed aan het signalement. Agenten hielden de Delftenaar direct aan die zich in eerst nog probeerde te verzetten. Bij zijn fouillering troffen agenten het mes aan, dit is in beslag genomen.

Korte tijd later verscheen de eigenaar van de auto die direct aangaf aangifte te willen doen. De verdachte is meegenomen naar het bureau en zal zich voor de supersnelrechter (SSR) moeten verantwoorden.

ZSM

ZSM 'zo slim, simpel, samen, snel en selectief mogelijk' maakt het mogelijk om verdachten van allerlei criminaliteit consequent en direct aan te pakken. In het ZSM-traject wordt, na aanhouding van de verdachte, zo spoedig mogelijk besloten welk afdoeningstraject de verdachte ingaat en waar mogelijk wordt ook direct een afdoeningsbeslissing genomen. De tenuitvoerlegging van deze afdoening wordt ook meteen in gang gezet. Alle relevante justitiële partners hebben een rol in dit traject.