Messentrekker aangehouden | Regio15.nl

Messentrekker aangehouden

Den Haag - Agenten hielden woensdag 30 januari op het Rabbijn Maarsenplein aan die met een Samoeraizwaard rond liepen iemand bedreigd zou hebben.


De agenten kregen omstreeks 22.20 uur de melding dat er op de Grote Marktstraat een man met een mes liep. Ter plaatse werden zij door getuigen aangesproken dat de man inmiddels op de Rabbijn Maarsenplein liep. Daar zagen zij een man staan die voldeed aan het opgegeven signalement. Zij sommeerden hem zijn handen te laten zien. Daarop trok hij een samoeraizwaard uit zijn jas.

De agenten trokken hun vuurwapen en sommeerden hem het zwaard te laten vallen. Pas nadat zij hem voor de tweede keer die opdracht gaven, liet hij het zwaard vallen. Ook aan het verzoek zijn handen omhoog te doen, gaf hij geen gehoor. Uiteindelijk hebben de agenten de man met geweld onder controle gebracht. Tijdens de fouillering kwam uit de binnenzak van de jas van de verdachte nog een mes. De man, een 33-jarige Hagenaar is ingesloten op het politiebureau. Een 45-jarige Hagenaar deed op het bureau aangifte van bedreiging door de man.