Aanhoudingen na onderzoek overval Rembrandtstraat | Regio15.nl

Aanhoudingen na onderzoek overval Rembrandtstraat

Den Haag - De politie hield na uitvoerig onderzoek onlangs een tweede 20-jarige verdachte uit Leidschendam aan op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een woning aan de Haagse Rembrandstraat halverwege november van het vorige jaar. Begin december hield de recherche al een 22-jarige Zoetermeerder aan.


Twee mannen overvielen donderdag 15 november de 55-jarige bewoner van een woning aan de Rembrandtstraat. Eén man gekleed in TNT-kleding belde omstreeks 08.30 uur bij de woning aan. Toen de 55-jarige bewoner nietsvermoedend opendeed, werd hij door de 'TNT-bezorger' direct naar binnengeduwd en vrijwel ogenblikkelijk verscheen er een tweede verdachte die eveneens de woning binnenging. Zij bedreigden daarbij de bewoner met een wapen. Terwijl één van de overvallers de man in bedwang hield, doorzocht de ander de woning en nam daarbij een aantal persoonlijke eigendommen van de man en zijn echtgenote mee. Hierna verlieten beide verdachten de woning.

Aanhoudingen

Het recherche onderzoek leidde uiteindelijk naar de twee aangehouden verdachten. De 20-jarige Leidschendammer wordt vrijdag 1 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. De eerder op 3 december aangehouden 22-jarige Zoetermeerder nog altijd vast.